Alexis Zorbas ( Zorba )

Alexis Zorbas
Zorba
Yapım Yılı :1964
Lisan : Turkce Dublaj
Tür : Macera / Dram
Yönetmen : Mihalis Kakogiannis
Oyuncular : Anthony Quinn / Alan Bates / Irene Papas / Lila Kedrova / Sotiris Moustakas / Anna Kyriakou / Eleni Anousaki / Yorgo Voyagis / Takis Emmanuel / Giorgos Foundas
Kıbrıs doğumlu yönetmen Mihalis Kakogiannis'in yönetmenliğini yaptığı sinema filmi "Alexis Zorbas", 1964 senesinde gösterime girdi. Nikos Kazantzakis'in romanından uyarlanan filmde usta aktör Anthony Quinn, 2003 senesinde yaşamını yitiren İngiliz aktör Alan Bates, Yunan aktris Irene Papas ve 2000 senesinde yaşamını yitiren Lila Kedrova rol alıyor. En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi
Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında Oscar'a aday gösterilen film, En İyi Siyah-Beyaz Düzenleme, En İyi Set Dekorasyonu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında Oscar kazandı. Üç dalda BAFTA, beş dalda Altın Küre adayı olan ve bütçesi 1 Milyon Doları bile bulmayan filmin orjinal süresi 145 dakikadır. Basil, hayata karşı yenilmeyi kabullenmiş, mutsuz ve bıkkın bir yazardır. Kendisine miras kalan maden ocağını işletmek için Girit'e giden genç adam, burda kendisinin tam aksi niteliklere sahip bir hayat aşığı olan Alexis Zorba ile tanışır ve hayatı değişir.


Share this article :
Etiketler: , , , , , , ,

Yorum Gönder

Üye Olmadan Yorum Yazabilmek için Alt Secenekten Adı/URL Seçeneğini Tıklayıp Üst Kısmına Adınızı Url Kısmını ise Boş Bırakıp Yorumunuzu Yazabilirsiniz.
Yorumlarınızla katkı yapdıgınız icin teşekkürler...

 
Destek : Teknoloji Blogu Film izle | İletişim | Sitemap instagram takipçi satın al Telif Hakkı © 2013. film izle online film izle - Tüm Hakkları Saklıdır.. Sitemizde yer alan tüm videolar, kaynak kodları ile video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir videoların hiç biri sunucularımızda yüklü değildir. Hak sahiplerinin iletişim adresimizden talep etmesi halinde UYAR-KALDIR yöntemi işletilerek, istenen içerik iki iş günü içerisinde siteden kaldırılır.